Etusivu » Finnpartnership » Success stories
Tulosta

Menestystarinoita

Konttikouluja Nepaliin yritysten ja järjestöjen yhteistyöllä: "Osaamisalueet täydentävät toisiaan"

Uutinen on julkaistu alun perin 12.10.2017 Kepa.fi:n uutisissa ja tekstin kirjoittaja on Mimosa Hedberg. Pääset tutustumaan alkuperäiseen uutiseen tekstin lopusta löytyvän linkin kautta. »

Paikkatieto parantaa vesihuoltoa Filippiineillä

Suomalaisen Keypron paikkatietopalvelut auttavat vesilaitoksia parantamaan toimintaansa Filippiineillä. Finnpartnershipin tuella oli iso merkitys ensimmäisten kumppanien löytämisessä. »

Duara Travels tarjoaa aitoja elämyksiä kehitysmaissa

Suomalaisen Duara Travelsin perhemajoituksessa matkailija pääsee tutustumaan aitoon kyläelämään kehitysmaissa. Finnpartnershipin tuella oli liiketoiminnan käynnistämisessä iso merkitys. »

Suomalaisyritys käänsi vaikeudet voitoksi Etiopiassa

Design-mattoja Etiopiassa valmistavan Sera Helsingin alku oli hankala, mutta sinnikkäät yrittäjät käänsivät lopulta vaikeudet voitoksi. »

Suomalaisyritys vie Egyptiin osaamista aurinkovoimassa

GreenEnergy Finland auttaa Egyptiä lisäämään uusiutuvan energian käyttöä. Aurinkosähköyritys pääsi maassa hyvään alkuun Finnpartnershipin liikekumppanuustuella. »

Watrec hakee kauppoja Vietnamista ”sata lasissa”

Biokaasulaitoksia toimittava Watrec etenee Vietnamissa määrätietoisesti kohti ensimmäisiä kauppoja. Ilman Finnpartnershipin tukea yritys olisi jäänyt puolitiehen. »

Mobiilipalvelu vauhdittaa työuria Keniassa

Suomalainen Fuzu kehitti Keniassa mobiilipalvelun, joka auttaa työnhakijoita löytämään paikkansa työelämässä. Finnpartnershipin tuki oli tärkeä alkuvaiheessa. Nyt yrityksen kasvua vauhdittaa Finnfundin rahoitus. »

Suomalaisesta osaamisesta apua Afrikan asuntopulaan

Suomalainen arkkitehti kehitti kumppaneineen uuden konseptin asuntorakentamiseen, joka tarjoaa helpotusta Norsunluurannikon asuntopulaan. Finnpartnershipin tuki vauhdittaa maahan etabloitumista. »

Tekstiilien maahantuoja keskittyy laatuun

Nest Factory tuo Suomeen laadukkaita ja uniikkeja tekstiilejä kehitysmaista. Intiassa ja Perussa Finnpartnership auttoi löytämään yritykselle uusia kumppaneita. »

Laatu nousuun alkutuottajien mahdollisuuksia parantaen

Alkutuottajien mahdollisuus kehittää osaamistaan on toimivan maatalouden perusta. Näin uskoo Eero Pisilä, merkittävä omistaja neljässä peruna-alan yrityksessä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa. »

Uusi kasvualue löytyi Kiinan kaukolämmöstä

Pumppuvalmistaja Kolmeks löysi uuden kasvualueen Kiinan kaukolämpöverkkohankkeista ja työllistää maassa jo 420 työntekijää. Finnpartnershipin tuki auttoi uudessa aluevaltauksessa. »

Kahvintuoja hyödyntää tehokkaasti verkostoja

Laatukahveja Suomeen tuova Timbuktun Takana luottaa verkostomaiseen toimintatapaan. Tärkeitä kumppaneita Afrikassa ovat Suomessa opiskelleet afrikkalaiset. »

Vietnamin mahdollisuudet kiinnostavat maahantuojaa

Bevetrade Oy aloitti vietnamilaisten juomien tuonnin Suomeen. Finnpartnershipin tuella yritys pääsi hyvään alkuun ja on löytänyt lisää lupaavia kontakteja Vietnamista. »

Newicon Oy: Robotiikkaosaaja automatisoi nyt apteekkeja

Kuopiolaisyritys Newicon toimitti takavuosina robotisoituja tuotantolinjoja muun muassa Nokian tehtaille. Nyt yritys automatisoi lääkehuoltoa kotimaan ohella esimerkiksi Venäjällä, Israelissa ja Iranissa. Team Finland -verkosto on ollut tärkeä tuki yrityksen kasvussa ja kansainvälistymisessä alusta lähtien. »

Vahterus Oy: Kalantilaista lämmönsiirron osaamista kansainvälisille markkinoille

Entistä useammassa jäähallissa, öljynporauslautalla tai öljynjalostamolla käytetään Vahterus Oy:n kehittämää lämmönsiirtoteknologiaa. Team Finland-verkosto on ollut alusta lähtien tärkeä tuki yrityksen kasvussa ja kansainvälistymisessä. »

Farmcomp luo Kolumbiaan pitkäaikaista liikesuhdetta

Kosteusmittareita viljelijöille valmistava Farmcomp sai Kolumbiassa lentävän lähdön sekä suomalaisen konsulttiyritys Camaleonten että Finnpartnershipin tuen avulla. Tavoitteena on luoda maahan pitkäaikainen liikekumppanuussuhde. »

Pure Waste tekee tekstiilijätteestä bisnestä Intiassa

Pure Waste Textiles rakentaa Intiaan tuotantomallia, jossa tekstiilijätteestä jalostuu uusia tuotteita. Uudenlaisen bisnesmallin valmisteluun yritys on saanut Finnpartnershipin tukea. »

Haaga-Helian opetus- ja koulutuspalveluita kansainvälisille markkinoille

Haaga-Helian koulutusvienti kasvaa kehitysmaissa. Finnpartnershipin tuki on ollut tärkeä kannustin uusien markkinoiden ja kumppaneiden kartoittamisessa. »

Suomalainen huonekalutehdas menestyy Etiopiassa

Puustisen perhe valmistaa Etiopiassa huonekaluja, joiden kysyntä ylitti odotukset. Finnpartnershipin tuen avulla tehtaan henkilökuntaa saatiin koulutettua. »

Sottaamaton teepussi globaaleille markkinoille

Finnpartnershipin liikekumppanuustukea saanut Spotless Tea Bag Oy tähtää kansainvälisille teepussimarkkinoille. Tuen avulla yritys on kartoittanut lisensointimahdollisuuksia srilankalaisille teenvalmistajille ja neuvottelut etenevät. »

Bisnes pyörii pikaviesteillä Afrikassa

Designtuotteita Keniasta tuova Mifuko laittoi liiketoiminnassaan uuden vaihteen päälle. Bisneksentekoa Suomen ja Afrikan välillä helpottavat uudet viestivälineet. »

Kilpailuvalttina vastuulliset vaatteet

Oi!Oi! Brazil Oy myy urheiluvaatteita, jotka on valmistettu vastuullisesti Brasilian maaseudulla. Kahden yrittäjän ideasta jalostui liiketoimintaa Finnpartnershipin vinkeillä. »

Kenkäkaupan uusi menestystuote löytyi Kolumbiasta

Naisten kenkiä myyvän Boutique Fredan ja kolumbialaisen Alterados-kenkätehtaan yhteistyö on lähtenyt liikkeelle lupaavasti. Yritykset saattoivat yhteen Finnpartnershipin yritysbongaajat. »

Sinnikkyys palkitaan kuohuvilla markkinoilla

Suomalainen CS Control Software odottaa vahvaa kasvua Egyptistä ja Thaimaasta, vaikka poliittiset mullistukset ovatkin hidastaneet hankkeita molemmissa maissa. »

Biokaasun talteenotto kasvaa suomalaisopein Kaakkois-Aasiassa

Biokaasuhankkeita Thaimaassa pyörittävä TBEC laajentaa toimintaansa myös naapurimaihin. Uusia liiketoimintamahdollisuuksia yritys on kartoittanut Finnpartnershipin tuella. »

Molok koukkaa Afrikan markkinoille Namibian kautta

Namibialainen jätehuoltoyritys alkoi käyttää ja valmistaa suomalaisen Molokin syväkeräysjärjestelmää. Team Finlandista vetoapua saanut yritys tähyää nyt myös muualle eteläiseen Afrikkaan. »

Kiinnostus energiansäästöön kasvaa kohisten Kiinassa

Suomalaisen GreenStreamin osaaminen energiatehokkuudessa käy hyvin kaupaksi Kiinassa. Finnpartnershipin tuella oli iso merkitys, kun yritys etsi itselleen sopivaa kiinalaista kumppania. »

Intian maaseudulta kannattaa hakea bisnesmahdollisuuksia

Intian köyhältä maaseudulta voi löytyä hyviä bisnesmahdollisuuksia, jos yrityksillä on rohkeutta lähteä niitä hakemaan. Apua tähän tarjoaa suomalainen Tikau, joka on luonut Intiassa kumppaniverkon osittain Finnpartnershipin tuella. »

Ohjelmistotalo Nomis painaa kaasua Filippiineillä

Ohjelmistotalo Nomis perusti muutama vuosi sitten kehitysyksikön Filippiineille. Nyt yritys on astunut myös maan koulutusalan ohjelmistomarkkinoille Finnpartnershipin tuella. »

Yritysbongaaja etsii kumppanin laajasta verkostostaan

Finnpartnershipin yritysbongaajat etsivät potentiaalisia yhteistyömahdollisuuksia kehittyviltä markkinoilta suomalaisille yrityksille. Työn onnistuminen edellyttää kattavia verkostoja, sanoo Tero Raassina. »

Hyvää kumppania kannattaa hakea kauempaakin

Konepajayhtiö Siimet poikkesi kilpailijoista ja etsi Finnpartnershipin tuella itselleen alihankkijan Vietnamista. Yrityksen ei ole tarvinnut katua päätöstä. »

Pesmel vakiinnutti asemansa Intiassa

Pesmel Oy:n liiketoiminta Intiassa on kasvanut kuudessa vuodessa vähintäänkin odotetulla tavalla. Yrityksen toiminnot Intiassa saivat aikoinaan Finnpartnershipin Liikekumppanuustuen avulla turbovaihteen päälle. »

Osaava henkilöstö kilpailuvalttina Mongoliassa

Suomalaisomisteinen Finpack on kouluttanut henkilöstönsä Mongoliassa Finnpartnershipin tuella. Osaaminen on tärkeä kilpailuvaltti maan nopeasti kasvavilla pakkausmarkkinoilla. »

Pakistanin it-osaaminen yllätti suomalaisyrityksen

Tamperelainen BearIT löysi Finnpartnershipin Matchmaking-palvelun kautta kumppanin Pakistanista. Maan it-osaaminen yllätti myönteisesti. »

Suomalaisyritys auttaa Bolivian tuotteita uusille markkinoille

Masajo Oy tuo Boliviasta terveysvaikutteisia luonnontuotteita ja vie maahan osaamista, jonka avulla Etelä-Amerikan maa voi nostaa tuotteidensa jalostusarvoa. »

Uusi pilottiverkosto auttaa löytämään kumppanin kehitysmaan yritykselle

Finnpartnershipin uusi pilottiasiantuntijoiden verkosto auttaa suomalaisia ja kehitysmaiden yrityksiä yhteistyön käynnistämisessä. Ohjelmistoyritys Craspp löysi tätä kautta kumppanin Vietnamista. »

Animaatiostudio suuntaa Malesian kautta Aasiaan

Animaatiostudio Anima Vitae perusti yhteisyrityksen Malesiaan. Se on hyvä sillanpääasema Aasian kasvaville markkinoille. »

Ohjelmistoyhtiö Vietnamista löysi kumppaneita Suomesta

Finnpartnershipin Matchmaking-palvelu auttoi vietnamilaista ohjelmistoyhtiö TMA Solutionsia (TMA) löytämään Suomesta uusia asiakkaita. »

Pajat Solutions Oy:n tiedonkeruujärjestelmä tehostaa syövän seulontaa Intiassa

Tiedonkeruujärjestelmiä kehittävän Pajat Solutions Oy:n ja kehitysyhteistyöjärjestö Plan Suomen yhteistyön tuloksena syntynyt Poimapper-tiedonkeruujärjestelmä on tällä hetkellä käytössä noin kymmenessä eri projektissa kehitysmaissa – esimerkiksi Intiassa Poimapperia käytetään suusyövän seulomisen tukena. Mobiilipalveluilla päästään tehokkaasti ja edullisesti käsiksi hankalissakin olosuhteissa suurten väestömäärien kasvavaan terveyspalveluiden tarpeeseen. Pajat Solutions sai Finnpartnershipin tukea terveydenhuollon syöpäseulontajärjestelmän kehittämisprojektin alkuvaiheen selvityksiin Intiassa. »

Vietnamissa toimivan Aspectus Oy:n Bank4Hope-palvelu kertoo meneekö apu perille

Aspectus on vuonna 2010 perustettu, nykyisin myös Vietnamissa toimiva suomalaisyritys, joka on erikoistunut kehittyvien maiden köyhistä yhteisöistä saatavan tiedon välitykseen, analysointiin, hyödyntämiseen sekä kaupallistamiseen. »

Sibesonken mobiilipalvelulla apua miljoonille maanviljelijöille Itä-Afrikassa

Espoolainen mobiilipalveluyritys Sibesonke Oy perustettiin vuonna 2009. Yritys on alusta lähtien suunnannut toimintaansa kehittyville markkinoille. Yritys on menestyksekkäästi pilotoinut mobiilipalveluja maanviljelijöille Tansaniassa ja on nyt edennyt projektinsa kaupalliseen vaiheeseen. Sibesonke sai Finnpartnershipiltä Liikekumppanuustukea hankkeensa alkuvaiheen selvityksiin, jotka olivat välttämättömiä ennen tytäryrityksen perustamista ja yhteistyön aloittamista Tansaniassa. »

Betonimestarit vie rakennusosaamista Intiaan

Betonimestarit Oy lähti muutama vuosi sitten katsastamaan, millaisia mahdollisuuksia Intia voisi tarjota betonirunkoja ja -elementtejä valmistavalle yritykselle. Yritys sai Finnpartnershipiltä tukea yhteisyrityksen perustamisen edellytysten selvittämiseen. »

Kiina täydentää Norrhydron kasvustrategian

Sylinterivalmistaja Norrhydro laajentaa toimintaansa Kiinassa. Yritys on saanut tehdashankkeeseensa Finnpartnershipin Liikekumppanuustukea. »

Inspex hyödynsi Liikekumppanuustukea selvittäessään edellytyksiä etabloitua Kiinaan

Inspex on Oulusta lähtöisin oleva yritys, jonka perustajilla on pitkä kokemus säteilymittauksen ja kameratekniikan kehittämisestä. 2000-luvun alkupuolella ryhmä alkoi miettiä, kuinka terveydenhoidossa ja matkatavaroiden turvallisuustarkastuksissa käytettyä röntgenteknologiaa voitaisiin soveltaa elintarviketeollisuudessa. »

Vaikeuksien kautta voittoon Vietnamissa

Huonekaluvalmistaja Niemen Tehtaiden alku Vietnamissa ei ollut helppo. Finnpartnershipin tuki auttoi kuitenkin selättämään pahimmat vaikeudet. »

Etelä-Afrikka kiinnostui mobiilista oppimisjärjestelmästä

Mobiilien oppimisjärjestelmien suosio kasvaa nopeasti eri puolilla maailmaa. Suomalainen Mobiletools pääsi kiinni Etelä-Afrikan kasvumarkkinoihin Finnpartnershipin avustuksella. »

AkkuSer Oy hakee tulevaa kasvua kehitysmaista

Akkujen ja paristojen kierrätykseen erikoistunut AkkuSer luo teollisuusmaiden ohella suhteita myös kehittyviin talouksiin. Finnpartnershipin Matchmaking-palvelu on auttanut kontaktien löytymisessä ja tulevien kasvumahdollisuuksien kartoittamiseen yritys aikoo hakea Liikekumppanuustukea. »

Aurinkoenergiayritys tähyää tosissaan Afrikkaan

Aurinkoenergialaitteita valmistava OPAM Solar suunnittelee toimintansa laajentamista Afrikassa. Kehitysmaihin sopivan liiketoimintakonseptin löytämiseen ja testaamiseen yritys on käyttänyt Finnpartnershipin tukea. »

Mifuko löysi muotilaukkujen tekijät Keniasta

Designyritys Mifuko valmistuttaa tuotteensa pienissä afrikkalaisissa työpajoissa. Köyhille käsityöläisille lisätuloja tuova tuonti lähti liikkeelle Finnpartnershipin Liikekumppanuustuella. »

Stera hyödynsi Finnpartnershipin tukea laajentuessaan Intiaan.

Stera Technologies Oy hyödynsi Finnpartnershipin Liikekumppanuustukea selvittäessään edellytyksiä laajentaa liiketoimintaa Intiaan. Suomalaiselle sopimusvalmistaja Steralle Intia oli paras vaihtoehto lähteä kasvattamaan liiketoimintaansa, sillä maassa toimivat jo ennestään yhtiön tärkeimmät asiakkaat. »

Tikaun tilaukset työllistävät Intian maaseudulla

Käsintehtyjä sisustustuotteita ja asusteita Pohjoismaihin tuova suomalaisyritys laajensi yhteistyöverkostoaan Intiassa Finnpartnershipin tuella. »

Pääasiakkaat vetivät Technionin Kiinaan

Elektroniikka- ja automaatioyhtiö Technion rakensi Kiinaan alihankintaverkoston Finnpartnershipin tuella. »

Pesmel etenee Intiassa tarkasti harkiten

Intia on kiinnostava maa, mutta liian isoa palaa valtavasta markkinasta ei kannata haukata yhdellä kertaa, sanoo Pesmel Oy:n toimitusjohtaja Timo Äijö. »

Laukkujen maahantuonti työllistää Nicaraguan naisia

Kaksi suomalaista naista alkoi tuoda Suomeen Nicaraguassa valmistettuja laukkuja. Hyväntekeväisyys muuttui liiketoiminnaksi, kun La Gringan laukut alkoivat käydä hyvin kaupaksi. »

Logonet tuo uutta Bangladeshin tekstiiliteollisuuteen

Suomalainen Logonet Oy vie eteenpäin hanketta, jossa Bangladeshiin perustetaan entistä korkealaatuisempia tuotteita valmistava tekstiilitehdas. Uudesta aluevaltauksesta hyötyvät myös paikalliset työntekijät. »

Alihankkijan etsintä tuotti tulosta Tansaniassa

Vesipumppuja Tansaniassa valmistava Lojer paransi kannattavuuttaan lisäämällä paikallista alihankintaa. Sopivan kumppanin etsinnässä yhtiö hyödynsi Finnpartnershipin liikekumppanuustukea. »

Kiina luonteva tuotekehitysyksikön sijaintimaa

Cybercom Plenware Oy:n asiakkaat ovat suomalaisia suuryrityksiä, kansainvälisiä ja alojensa markkinajohtajia. Cybercomin ideologiaan kuuluu olla lähellä asiakasta, joten on varsin luonnollista, että toimipisteet sijaitsevat asiakkaiden tuotekehitysyksiköiden lähellä. Kansainvälistymällä yhtiö vastasi asiakkaiden lisääntyviin tuotekehitystarpeisiin. Yhtiöllä on Suomen lisäksi yksiköt Kiinassa, Virossa ja Romaniassa. »

Inex kartoittaa Balkanin ja Ukrainan mahdollisuuksia

Suomen suurin päivittäistavaroiden hankkija laajentaa tavaranhankintaa uusille alueille Finnpartnershipin tuella. »

Teknikum hyödynsi Finnpartnership-ohjelmaa kansainvälistyessään Kiinaan

Finnfund uutisoi sastamalaisesta Teknikum Yhtiöt Oy:stä, joka hyödynsi Finnpartnership-ohjelmaa aloittaessaan tuotantoansa Kiinassa. Tytäryhtiö Teknikum (Suzhou) Technology Co. Ltd. aloitti vuoden 2008 lopulla kumiosien valmistuksen Suzhoussa Itä-Kiinassa. »

Etiopiassa haetaan uutta mallia kehitysmaiden sähköistämiseen

Etiopian pienvesivoimahanke on hyvä esimerkki tavasta, jolla kehitysmaiden ongelmiin etsitään ratkaisuja kannattavan liiketoiminnan keinoin. »

Himalajan ekologiset tuhkauurnat löytäneet Suomeen Finnpartnership-ohjelman avulla

Ulkoasiainministeriö uutisoi helsinkiläisen Riitta Reinilä-Strömmerin yrityksen Lalupate Oy:n liikekumppanuushakkeesta Nepalissa. »

Reilun kaupan kestovaipat tulevat Perusta

Ympäristöystävällisten kestovaippojen suosio kasvaa Suomessa. Myyntiin on nyt tulossa myös Reilun kaupan vaihtoehto, kun East 25 Oy aloittaa kestovaippojen tuonnin Perusta. »

Tiiviistä kumppaniverkosta hyötyvät kaikki

Finnpartnershipillä on tiivis suhde muiden kansainvälistymispalveluja tarjoavien tahojen kanssa. Kumppanuudesta hyötyvät kaikki, sillä yhteistyöverkoston avulla yritykset saavat entistä tehokkaammin tietoa niiden liiketoimintaa tukevista palveluista. »

Tekstiilejä maahantuovan Helmiveneen tutustumismatka Peruun kannatti

Alpakkatuotteita myyvälle Helmivene Oy:lle Finnpartnershipin järjestämä Matchmaking-tutustumismatka Peruun oli antoisa kokemus. Se avasi suhteet villatuotteiden suoralle tuonnille Suomeen. »

Kahvintuottajien koulutus nostaa laatua ja tulotasoa

Finnpartnership tukee Vietnamissa hanketta, joka parantaa perheviljelijöiden liiketoimintaosaamista. »