Etusivu » News » Investointimahdollisuuksia Tansaniassa
Tulosta

Investointimahdollisuuksia Tansaniassa

Tansania on nouseva talous, missä on paljon kasvupotentiaalia. Maa on poliittisesti vakaa ja siellä on paljon käyttämättömiä luonnonrikkauksia. Infrastruktuuri on vielä kehittymätöntä, mutta toisaalta se tarjoaa valtavia investointimahdollisuuksia.

Finnpartnership järjesti yhdessä Tanzania Investment Centerin (TIC) ja Suomen Tansanian suurlähetystön kanssa toukokuussa seminaarin Dar es Salaamissa, jossa esiteltiin Suomen ja Tansanian liiketoimintamahdollisuuksia. Seminaarissa oli noin 50 osallistujaa, ja se sai paljon huomiota paikallisessa mediassa.

TIC:n ulkomaisten investointien edistämisen johtaja, Patricia Mhondo esitteli seminaarissa TIC:n toimintaa sekä Tansanian investointimahdollisuuksia. Tansania tarjoaa houkuttelevia kannusteita yrityksille, muun muassa 0 % tuontitullin ja 0 % ALV:n tuotantohyödykkeille kunnes liiketoiminta muuttuu voitolliseksi, ja pyrkii näillä tarjoamaan kilpailukykyisen ulkomaankaupan järjestelmän. Tärkeimmät sektorit, mihin investointeja tällä hetkellä houkutellaan, ovat maatalous, kaivannaisteollisuus, infrastruktuuri ja matkailu. Näitä sektoreita täytyisi kehittää voimakkaasti, ja niissä on myös paljon potentiaalia. Afrikka ei ole vielä kovin suosittu kehittyneistä maista tulevien suorien ulkomaisten sijoitusten kohde. Afrikan osuus kaikista suorista ulkomaisista sijoituksista vuonna 2010 oli vain 4 %. Tansanian sisäisinä haasteina ovat esim. infrastruktuuri, erikoistaidot, investointipääoma ja byrokratia. TIC:n yhtenä tavoitteena on parantaa yrityksen rekisteröinnin sujuvuutta, ja ylipäätään houkutella, edistää ja helpottaa investointien tekemistä maahan.

Seminaarissa esiteltiin myös Suomen liiketoimintamahdollisuuksia sekä Finnpartnershipin palveluita. Esimerkiksi Matchmaking-palvelun avulla tansanialaiset yritykset voivat etsiä liikekumppaneita Suomesta ja päinvastoin. TIC:n rahoitus- ja hallintojohtaja Beatrice Chonjo totesi, että Finnpartnershipin tarjoama palvelu on erittäin tärkeä tansanialaisille yrityksille sekä hyödyllinen työkalu auttaa heitä löytämään suomalaisia kumppaneita. TIC:n yhtenä tavoitteena on vahvistaa liiketoimintaa Tansaniassa ja Finnpartnershipin tarjoama palvelu on tässä tärkeänä apuna.

Lisää tietoa toimijoista, mm. TIC:stä, löydät Finnpartnershipin Kehitysmaatietopankista. Voit olla myös suoraan yhteydessä TIC:in ja Finnpartnershipin asiantuntijoihin.


Julkaistu 30.05.2012