Etusivu » News » Liiketoimintamahdollisuuksia Etelä- ja Keski-Amerikassa
Tulosta

Liiketoimintamahdollisuuksia Etelä- ja Keski-Amerikassa

Finnpartnership osallistui 19.–21.9. Perussa järjestettäviin elintarvikealan Expoalimentaria 2012 –messuille (www.expoalimentariaperu.com/en). Kyseessä ovat Etelä-Amerikan alueen suurimmat kansainväliset elintarvikealan messut, joille osallistuu vuosittain yli 25 000 ammattilaista. Joukossa on elintarviketuottajia, tuonti- ja vientiyrityksiä, elintarvikealan palveluntuottajia ja laitetoimittajia, pakkausvalmistajia, hotelli- ja ravintola-alan edustajia, ja monia muita. Sadat näytteilleasettajat esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan alueellisille ja kansainvälisille ostajille.

Perulaisille yrityksille esiteltiin suomalaista toimintaympäristöä, toimijoita ja markkinoita, jotta heidän olisi helpompi lähestyä suomalaisia yrityksiä ja aloittaa tuotteiden vienti Suomeen ja muualle Eurooppaan. Perulaiset yritykset olivat erittäin kiinnostuneita Finnpartnershipin esittelemistä orgaanisiin sekä säilyke- ja prosessoituihin tuotteisiin liittyvistä Euroopan ja Pohjoismaiden markkinoista. Esityksiä kuulemassa oli tilaisuudesta riippuen 50 -150 yritystä.

Expoalimentaria järjestetään vuosittain, seuraavan kerran syksyllä 2013. Järjestäjätahoon Adexiin (www.adexperu.org.pe/) kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, jotta he voivat räätälöidä B2B-tapaamisia yrityksille.

Lisäksi Suomen suurlähetystö, Finnpartnership ja PromPerú järjestivät perulaisille tekstiilialan yrityksille työpajan, jossa Finnpartnership kertoi Suomen ja Pohjoismaiden tekstiilimarkkinoista. Paikalla oli noin viisikymmentä viennistä kiinnostunutta tekstiilialan yritystä.

Finnpartnership-ohjelman yhteistyökumppaneita Perussa ovat mm.:

• Cámara de Comercio Peruano-Nórdica (Perun pohjoismainen kauppakamari) (www.camaranordica.org.pe/)
• Cámara de Comercio de Lima (Liman kauppakamari) (www.camaralima.org.pe/)
• ADEX - Asociación de Exportadores (vientiyritysten järjestö) (www.adexperu.org.pe/)
• COMEX - Sociedad de Comercio Exterior del Perú (vienti- ja tuontiyritysten järjestö) (www.comexperu.org.pe/)
• PromPerú (viennin- ja matkailunedistämisorganisaatio) (www.promperu.gob.pe/)
• PerúCámaras (Perun alueellisten kauppakamareiden keskusjärjestö) (www.perucam.com/)
• Suomen suurlähetystö Limassa (www.finlandia.org.pe/)

Tulevia tapahtumia ovat mm. Liman kauppakamarin järjestämä Pohjoismaihin suuntautuva perulaisten tekstiiliyritysten delegaatiomatka maaliskuussa 2013 sekä PerúCámarasin järjestämä Piscon alueen investointimahdollisuuksia koskeva seminaari joulukuun 2012 alussa. Limassa pidettävässä seminaarissa käsitellään mm. Piscon satamahanketta sekä liiketoimintamahdollisuuksia erityisesti maatalous- ja petrokemikaaliteollisuuden sektoreilla.

***
Finnpartnership osallistui myös Managuassa, Nicaraguassa, pidettyyn yritysseminaariin. Seminaarin järjesti Nicaraguan investointeja edistävä organisaatio ProNicaragua (www.pronicaragua.org/) yhdessä Suomen suurlähetystön (www.finlandia.org.ni/) ja Finnpartnershipin kanssa. Osallistujat edustivat mm. tietoliikennealaa ja maatalouteen liittyvää teollisuutta.

***
Finnpartnership-ohjelman maksuttoman Matchmaking-palvelun avulla suomalaiset yritykset voivat etsiä uusia yhteistyömahdollisuuksia mm. Etelä- ja Keski-Amerikasta, sekä ilmoittaa omista hankkeista, joihin etsitään liikekumppania: www.finnpartnership.fi/matchmaking.

Ota yhteyttä suoraan yllämainittuihin yhteistyötahoihin sekä Finnpartnershipiin, jos olet kiinnostunut kaupankäynnistä ja muusta liiketoiminnasta Perussa ja Nicaraguassa. Lisätietoja löytyy myös Finnpartnershipin Kehitysmaatietopankista ja esim. maatietoa suurlähetystöjen kotisivuilta.

Julkaistu 11.10.2012