Etusivu » News » Vietnamin Huessa ja Da Nangissa monia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille
Tulosta

Vietnamin Huessa ja Da Nangissa monia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille

Suomen Vietnamin suurlähetystö järjesti toukokuussa kaksi maidemme kaupallista yhteistyötä edistävää seminaaria keskisessä Vietnamissa. Tilaisuuksiin osallistui yli sata paikallista yritystä. Seminaarin puheenvuoroissa korostui voimakas poliittinen tahtotila ja aito halu edistää maidemme välisiä liikekumppanuuksia. Yhtymäkohtia suomalaiseen elinkeinoelämään ja osaamiseen löytyy metsäteollisuuden, puunkorjuun ja metsän viljelyn, ICT:n, tekstiiliteollisuuden, kalatalouden sekä matkailun aloilta. Hue ja Da Nang sijaitsevat parin tunnin ajomatkan päässä toisistaan metsäisellä, vuoristoisella länsirannikolla.

Huen valtteja matkailu ja käsityöosaaminen

Matkailun näkökulmasta Hue elää kiinnostavaa aikaa: hintataso on edelleen alhainen suhteessa palveluiden tasoon, viihtyvyyteen, turvallisuuteen sekä alueen kiinnostavuuteen matkailukohteena. Hue tarjoaa niin historiaa ja kulttuuria kuin rantaa ja ravintoloitakin. Huen osittain entisöidyssä Kielletyssä kaupungissa (historiallinen pääkaupunki) voi aistia vuosituhansia vanhan Kaukoidän mystisen ja ylellisen hovielämän, mutta myös nähdä raakuuden jäljet Vietnamin sodan ajoilta.

Huen alueella käsityöosaaminen on maan huippua. Laadukkaat tuotteet ja huomattavan edullinen hintataso voivat tarjota kiinnostavia mahdollisuuksia suomalaisille sisustus- tai vaatetusalan toimijoille.

Da Nang tarjoaa etuja ICT alan yrityksille ja upeat puitteet matkailulle

Da Nang on Vietnamin kolmanneksi suurin kaupunki ja kasvu erityisesti ICT-sektorilla on ollut hurjaa. Da Nangissa aloittavien ohjelmistoyritysten ei tarvitse maksaa lainkaan arvonlisäveroa, yrityksen tuloverotus on poistettu ensimmäisen neljän vuoden osalta ja helpotettu aina 10 toimintavuoteen saakka. Myös tuotteiden tuontitullit ovat minimaalisia.

Da Nang on satsannut voimakkaasti ohjelmistoyritysten palveluihin. Tarjolla on kaksi täyden palvelun ICT-puistoa, jotka tarjoavat tiloja, koulutusta ja uusinta tekniikkaa niihin sijoittuville yrityksille. Vietnamissa valmiiseen ICT-puistoon sijoittuminen on aloittaville yrityksille usein monessa suhteessa helpompaa kuin oman yksikön käynnistäminen. Lisää tietoa ICT-puistoista löydät osoitteista:

Da Nang Software Park: www.dsp.vn
Da Nang IT Park: www.danangitpark.com

Miljoonan asukkaan kaupungissa on kolme yliopistoa sekä muita oppilaitoksia, jotka tarjoavat osaavaa työvoimaa ICT-yritysten tarpeisiin. Da Nangin ja sen ympäristön oppilaitoksista valmistuu 2 000 alan osaajaa vuosittain.

Matkailijalle Da Nang tarjoaa Kaukoidän suurkaupungin tunnelmaa olematta silti liian suuri. Han-jokea halkovien monumentaalisten siltojen väriloistoa voi illan hämärtyessä ihailla pilvenpiirtäjistä. Aamulla voi puolestaan suunnistaa kilometrien pituiselle valkoiselle hiekkarannalle, joka  tunnetaan BAC MY AN Beach -nimellä.

Suomalaisyritys voi hakea Finnpartnershipin Liikekumppanuustukea kartoittaakseen mahdollisuuksiaan pitkäaikaisen liiketoiminnan käynnistämiseen sekä paikallisen henkilökunnan kouluttamiseen Vietnamissa. Seminaareihin osallistuneiden yritysten tietoja on saatavilla Finnpartnershipistä: birgit.nevala[at]finnpartnership.fi

Julkaistu 07.06.2013