Etusivu » News » Luonnonvaroiltaan rikas Vietnamin Cao Bang pyrkii mukaan kehitykseen
Tulosta

Luonnonvaroiltaan rikas Vietnamin Cao Bang pyrkii mukaan kehitykseen

Suomen Vietnamin suurlähetystö järjesti maidemme kaupallista yhteistyötä edistävän seminaarin 18.6.2013 Cao Bangissa pohjoisessa Vietnamissa. Cao Bang sijaitsee noin 300 km (tieyhteys) Hanoista pohjoiseen lähellä Kiinan rajaa. Seminaariin osallistui noin 50 paikallista yritystä ja kaupallista toimijaa, jotka olivat kiinnostuneita yhteistyöstä suomalaisyritysten kanssa. Finnpartnership oli mukana kertomassa Suomen liiketoimintamahdollisuuksista ja Matchmaking palvelusta.
 
Seminaarin puheenvuoroissa kuvastui vahvasti alueen elinkeinoelämän siirtymävaihe, jossa kehitysyhteistyöstä ja avustusprojekteista siirrytään yritysten ja yrittäjyyden avulla askeleittain elinvoimaiseen talouteen. Perusedellytykset kasvulle ovat olemassa.

Cao Bangissa yritysten kansainvälistyminen on vasta alkamaisillaan. Yhteistyötä pohtiville suomalaisyrityksille tämä tuo sekä haasteita että valtavasti mahdollisuuksia. Alueella on runsaasti luonnonvaroja: esimerkiksi metsää ja rautamalmia sekä suhteellisen toimiva infrastruktuuri, mutta vähän liiketoimintaosaamista ja kielitaitoa. Apua kontaktien solmimiseen onkin saatavilla sekä Finnpartnershipistä että Suomen Vietnamin suurlähetystöstä.
  
Alueella ensimmäistä kertaa järjestetyssä liikekumppanuusseminaarissa suomalaista liikekumppania etsivät esimerkiksi jätehuoltoyhtiö, sokerin tuotantolaitos, vesialan yritys (jota kiinnosti erityisesti suomalaiset pumput ja veden käsittely), nuorten yrittäjien yhdistys sekä raudan tuotantolaitos, joka kaipasi kumppania teräksenvalmistusprosessinsa eteenpäin viemiseksi.

Suomalaisyritys voi hakea Finnpartnershipin Liikekumppanuustukea kartoittaakseen mahdollisuuksiaan pitkäaikaisen liiketoiminnan käynnistämiseen, teknologian ja ratkaisujen pilotointiin sekä paikallisen henkilökunnan kouluttamiseen Vietnamissa.

Seminaareihin osallistuneiden yritysten tietoja on saatavilla Finnpartnershipistä: birgit.nevala[at]finnpartnership.fi

Julkaistu 02.07.2013