Etusivu » News » Tekes: Rahoitushaku suomalaisten ja intialaisten yritysten yhteisiin t&k-projekteihin
Tulosta

Tekes: Rahoitushaku suomalaisten ja intialaisten yritysten yhteisiin t&k-projekteihin

Tekes ja Intian tiede- ja teknologiaministeriö rahoittavat suomalaisten ja intialaisten yhteistyöprojektja esimerkiksi ympäristö ja energia-alan, innovatiivisten kaupunkien ja terveyden ratkaisujen kehittämiseksi.

Tekes ja Intian tiede- ja teknologiaministeriö ovat avanneet haun, josta rahoitetaan tutkimus- ja kehitystyötä seuraavista aihepiireistä
 •cleantech (jätteenkäsittely, puhdas vesi, energiatehokkuus)
 •innovatiiviset kaupungi
 •tedulliset terveysratkaisut ikääntyneille ja vajaakuntoisille.
 
Hausta rahoitetaan suomalaisten ja intialaisten yritysten yhdessä toteuttamia tutkimus- ja kehitysprojekteja. Tutkimusorganisaatiot voivat olla mukana hankkeissa alihankkijoina.
 
Kasvumarkkina ja innovaatiokeskittymä
 
Intian markkinat kasvavat nykyisessäkin globaalissa tilanteessa ja kuluttajien ostovoima lisääntyy nopeasti. Maanosan kokoinen valtio tarjoaa valtavasti liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille ja kasvunäkymiä eri sektoreilla.
 
Intia ei kuitenkaan ole vain monien mahdollisuuksien markkina, vaan myös nopeasti kehittyvien innovaatiokeskittymien kotimaa. Tekes on jo usean vuoden ajan tehnyt rahoitusyhteistyötä Intian tiede- ja teknologiaministeriön Bioteknologian osaston (Department of Bioteknology, DBT) kanssa. Nyt Tekes aloittaa yhteistyön myös saman ministeriön Tiede- ja teknologiaosaston (Department of Scienece and Technology, DST) kanssa. Tämä mahdollistaa Intian ja Suomen t&k-rahoitushakujen laajentamisen myös muihin kuin bioteknologiaan liittyviin aiheisiin.
 
Hakuaika: 25.2.2014-30.6.2014

Lisätietoja: http://www.tekes.fi/nyt/uutiset-2014/rahoitusta-suomalaisten-ja-intialaisten-yritysten-yhteisiin-tk-projekteihin/

Julkaistu 05.03.2014