Etusivu » News » Suomen osastolla tungosta Algeriassa
Tulosta

Suomen osastolla tungosta Algeriassa

Suomi ja suomalaisten tuotteet saivat osakseen valtavan kiinnostuksen Algerian Batimatec -messuilla. Toukokuun 4. – 8. Algerissa järjestetty Batimatec on koko Afrikan suurin rakennusalan messutapahtuma. Kävijöitä messuilla oli noin 150 000 ja näytteilleasettajia useita satoja. Algerialaisia kiinnostivat erityisesti uudet tuotteet, tuottajat ja uudet liikesuhteet. Niin yksittäiset yritykset kuin viranomaisetkin näkivät suomalaiset toivottuina ja tervetulleina liikekumppaneina.

Paikan päällä yhteistyön mahdollisuuksia hahmoteltiin tarkemmin noin 50 algerialaisyrityksen kanssa. Näiden joukossa oli mm. Bessa, yksi maan suurimmista talonrakennuttajista, jota kiinnosti erityisesti taloihin liittyvä älykäs tekniikka. Pienempiä talonrakennuttajia kiinnosti esim. chalets –tyyppisten huoneistojen sekä huviloiden ja pientalojen rakentaminen. Muutamat ostajat olivat kiinnostuneita ostamaan suomalaisvalmisteisia huonekaluja, rakennusmateriaaleja, koneita ja laitteita tai toimimaan näiden paikallisena myyntiedustajana. Myös kaikki betoniin ja sen valmistukseen liittyvä tekniikka kiinnosti. Maan suurinta geotekniikkaan keskittynyttä yhtiötä Groupe Consideriin kuuluvaa Teixcoa kiinnosti suomalainen geoteknisen alan osaaminen, tekniikka ja työmenetelmät suurprojektien yhteydessä. Suomeen tuonnista olivat kiinnostuneita Algerian suurta kipsivarantoa hyödyntävät ohuiden seinälevyjen tuottaja Taouab sekä vaativimmat lujuusvaatimukset täyttävän puristelaatan valmistaja C.Grés. Yhteistä kehitystyötä toivottiin myös mm. ympäristöystävällisten maalien kehittelyyn ja bioetanolin valmistukseen taatelinsiemenistä. Koska kyseessä oli koko maan suurin messutapahtuma, oli liikkeellä myös muiden alojen edustajia esimerkiksi suomalaisista terveysalan tuotteista ja laitteista kiinnostuneita maahantuojia.

Batimatec –messuosasto ja suurlähetystössä järjestetty liikekumppanuusseminaari olivat Suomen Algerian suurlähetystön ja Finnpartnershipin vuoden 2014 Team Finland –yhteistyön huipentuma. Tapahtumaan materiaaliaan lähettäneet yritykset pääsivät esille molemmissa. Osa yrityksistä pääsi tätä kautta suoraan yhteyteen esim. mahdollisen ostajan tai edustajan kanssa.

Algerian asuntoministeri Abdelmadjid Tebboune ilmoitti messujen avajaisten yhteydessä, että Algerian hallitus ottaa käyttöön viiden vuoden takuuostosopimukset edistääkseen uusien talo- ja rakennuselementtitehtaiden perustamista Algeriaan.  Uuden tuotantolaitoksen perustajalla on näin mahdollisuus turvattuun tuotannon käynnistämiseen. Toimenpiteellä pyritään edistämään rakennusmenetelmien uudenaikaistamista yksityisten investointien tukemisen kautta ja parantamaan samalla rakennusten laatua ja lyhentämään hankkeiden toteutusaikaa.  Toimenpiteen uskotaan parantavan ulkomaalaisten yritysten mahdollisuuksia myydä teknologiaansa Algerian vahvassa kasvussa olevalle rakennussektorille.

Finnpartnershipin Matchmaking –palvelu on kaikille yrityksille ilmainen. Toiminto yhdistää Algeriasta saapuvat aloitteet Suomeen. Jos olet kiinnostunut tässä artikkelissa mainituista asioista, voit olla yhteydessä liikekumppanuuskoordinaattori Birgit Nevalaan: birgit.nevala[at]finnpartnership.fi. Kesän kuluessa algerialaisia kumppaninhakijoita tulee ilmestymään myös Partner Search –tietokantaamme.

Finnpartnershipissä on myös runsaasti muuta mahdolliseen yhteistyöhön oleellisesti liittyvää tietoa. Esimerkiksi kaikki Algeriassa myytävät rakennusmateriaalit tarvitsevat virallisen hyväksynnän. Asiaa hoitavan viraston johtajan tiedot löytyvät Finnpartnershipistä. Ole rohkeasti yhteydessä!


Julkaistu 08.05.2014