Etusivu » News » Yritysbongaajat etsivät liikekumppaneita Suomesta kehittyville markkinoille
Tulosta

Yritysbongaajat etsivät liikekumppaneita Suomesta kehittyville markkinoille

Finnpartnershipin yritysbongaajat etsivät aktiivisesti suomalaisia yrityksiä vastaamaan kehittyviltä markkinoilta Matchmaking-palveluun saapuviin liiketoiminta-aloitteisiin. Aloitteita tulee kaikilta toimialoilta, pääosin Aasiasta, Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Bongatuksi tuleminen voi avata suomalaisyritykselle uusia ja yllättäviä mahdollisuuksia. Suomessa toimivat yritysbongaajat ovat konsulttiyrityksiä.

Suomalainen osaaminen kiinnostaa

Suomessa kehittyvien markkinoiden yrityksiä kiinnostaa erityisesti tieto- ja viestintäteknologia, energia- ja ympäristöalan osaaminen, metalli- ja konepajateollisuus sekä rakennus- ja metsäosaaminen. Myös suomalaiset koulutus- ja terveysalan ratkaisut kiinnostavat yrityksiä kasvavassa määrin.

Suomi nähdään myös kiinnostavana vientimarkkinana. Yhä useammat suomalaiset vähittäis- ja tukkukauppiaat ovatkin löytäneet suoran tuonnin edut, paikallisten messujärjestäjien tarjoamat ilmaiset matkat ja messuliput sekä kiinnostavan ja uuden tuotemaailman, joka ei välttämättä kulje perinteisiä kaupankäynnin reittejä.

Yritysbongaajilla on usein käynnissä monta kumppaninhakua. Hankkeiden koot vaihtelevat suurehkoista vesi-, jätehuolto- ja rakennushankkeista pieniin korujen, vaatteiden tai luontaistuotteiden tuontihankkeisiin.

Kehittyvien maiden yritykset toivovat yleisimmin suomalaista vienti- ja/tai tuontikumppania, kumppania paikallisen yrityksen kehittämis- ja/tai laajennusprojekteihin, yhteistyötä suunnittelun, designin, tuotteen laadun ja markkinoinnin kehittämisessä. Usein myös tarjotaan/haetaan matkailualan myyntiedustusta tai kumppania Suomeen tai ulkomaille. Myös infrastruktuuritoimijat hakevat suomalaista osaamista ja ratkaisuja. Investointiehdotuksissa Finnpartnership vaatii paikalliselta yritykseltä näyttöä muusta rahoituspotentiaalista. Kaikkien hakijoiden taloudellinen tilanne tarkistetaan.

Tietokanta kokoaa liikekumppanuusaloitteet

Kaikki alustavan tarkastuksen läpäisseet liikekumppanuusaloitteet julkaistaan Finnpartnershipin kotisivuilla Partner Search -tietokannassa. Tällä hetkellä kumppaninhakijoita on 140. Aloitteista kaikkein potentiaalisimmat pääsevät tuettuun yhdistämisprosessiin, jossa yritysbongaaja etsii sopivia kumppaneita Suomesta ja auttaa yhteistyön alkuun. Tarvittaessa yritysbongaaja hoitaa myös ulkomaisen kumppaniehdokkaan Suomen vierailun järjestelyt. Kaikki yhdistämistyöhön liittyvä palvelu on suomalaisyritykselle maksutonta.

Liikekumppanuustuella alkuun

Varsinaisissa liikeneuvotteluissa tai hankkeen selvitystyössä mahdollisesti tarvittava ulkopuolinen apu kuuluu puolestaan yksityisten palveluiden piiriin. Näihin yritys voi hakea Finnpartnershipin rahallista tukea, joka PK-yrityksellä kattaa 50-70 % hyväksyttävistä kustannuksista ja suuryrityksellä 30-50 %.

Verkosto tutuksi

Suomessa toimii tällä hetkellä 29 yritysbongaajaa, joiden tiedot löytyvät täältä. Yritysten kannattaa olla ennakkoluulottomasti yhteydessä bongaajiin, jotta sopivan aloitteen saapuessa yhteistyö saadaan nopeasti käyntiin.

Osa yritysbongaajista ja Finnpartnershipin edustaja ovat tavattavissa Tampereella perjantaina 21.11. klo. 12-15 TREDEAN  Matchmaking Service Info Event –tapahtumassa, Juhlatalonkatu 5, 33100 Tampere.

Lisätietoja matchmaking-hakijoista: birgit.nevala[at]finnpartnership.fi

Lisää yritysbongaajia tulemme hakemaan vuoden 2015 puolella. Kiinnostuksensa voi ilmaista lähettämällä yrityksensä tiedot osoitteeseen: suzanne.henault[at]finnpartnership.fi

www.finnpartnership.fi
http://palvelut.team.finland.fi/verkostot


Julkaistu 06.11.2014