Etusivu » News » Kehitysmaiden liiketoimintamahdollisuudet kiinnostivat Tampereella
Tulosta

Kehitysmaiden liiketoimintamahdollisuudet kiinnostivat Tampereella

Finnpartnershipin Matchmaking Info-tilaisuuteen Tampereella 21.11. osallistui suuri joukko kehitysmaiden liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostuneita yrityksiä. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean ja Tampereen kauppakamarin kanssa.

Syksyn 2013 aikana Finnpartnership aloitti verkostoitumisen ns. ”yritysbongaajien” kanssa. Yritysbongaajat ovat konsultteja, jotka toimivat tuntosarvina kehittyvien markkinoiden liiketoimintamahdollisuuksien suhteen ja joita tarvitaan pelinrakentajina ohjaamaan suomalaisyrityksiä näiden mahdollisuuksien äärelle. Finnpartnershipin bongaajatoiminnan, markkinoinnin ja kohdemaatyön avulla on pystytty lisäämään Suomen ja kehitysmaiden välisiä kaupallisia kumppanuuksia. Tällä hetkellä 150 yritystä etsii Finnpartnershipin nettisivulla olevassa tietokannassa liikekumppania Suomesta.

Tilaisuudessa oli useita Finnpartnershipin bongaajia, jotka kertoivat eri kohdemaiden, kuten Kolumbian, liiketoimintamahdollisuuksista sekä suomalaista liikekumppania etsivistä yrityksistä. Muun muassa kehittyvien markkinoiden väestönkasvu ja kasvava ostovoimapotentiaali tarjoaa mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille esim. ympäristöteknologian ratkaisuissa ja IT-alalla.

Finnpartnership edesauttaa suomalaisten yritysten kansainvälistymistä tarjoamalla taloudellista tukea kehitysmaihin suuntautuvan hankkeen suunnittelu-, kehitys- ja toteutusvaiheeseen. Liikekumppanuustuen hakuprosessi ja –ehdot herätti paljon kiinnostusta ja vireää keskustelua. Tapahtumalle olikin selkeä tarve – tupa oli täynnä ja paikalla oli lähes 40 yritysten edustajaa. Finnpartnership pyrkiikin järjestämään jatkoa vastaavalle kehitysmaaliiketoimintaan liittyvälle tapahtumalle vuoden 2015 aikana myös muissa kaupungeissa.

Lämmin kiitos Tredealle ja muille yhteistyökumppaneille sekä kaikille osallistujille!

Lisätietoja:  Janne Penttilä, p. 040 180 0925, janne.penttila(at)finnpartnership.fi
                   Gloria Zuñiga (yritysbongaaja), p. 050 370 5831, gloria(at)decoark.com

Julkaistu 08.12.2014