Etusivu » News » Tekes: Kiinnostaako yhteistyö Brasilian kanssa?
Tulosta

Tekes: Kiinnostaako yhteistyö Brasilian kanssa?

Tekes kannustaa yrityksiä yhteistyöhön brasilialaisten yritysten kanssa ja avaa yhteisen rahoitushaun Brasilian sisarorganisaation Finepin kanssa. Brasilian mahdollisuuksia ja yhteishakua esiteltiin yrityksille 10.6.2015 Helsingissä.

"Tekesin ja Finepin (Brazilian Agency for Innovation) yhteistyö käynnistyi jo vuonna 2013, jolloin järjestettiin ensimmäinen yhteinen rahoitushaku. Tänä kesänä avataan uusi yhteishaku, joka päättyy ensi lokakuussa", kertoo Tekesin asiantuntija Heikki Aro.

Yhteishaun tavoitteena on tukea suomalaisia ja brasilialaisia yrityksiä kehittämään yhdessä innovatiivisia tuotteita maailman markkinoille. Yritysten toimialaa ei rajoiteta, mutta seuraavat alueet nähdään keskeisiksi molemmissa maissa:
• jätteiden käsittely, energian tallentaminen ja energiatehokkuus
• biotalouden ratkaisut
• bioenergia teollisuudessa
• laivateollisuus

Brasiliassa valtavat mahdollisuudet

Finepin innovaatiojohtaja Fernando Ribeiro kuvasi Brasilian markkinoiden laajuutta: Brasilian talous on maailmassa seitsemänneksi suurin ja väestöltään viidenneksi suurin. Brasiliassa arvostetaan Suomen korkeaa koulutustasoa ja korkean tason teknologista osaamista.

Matti Landin työskentelee Brasiliassa Finpron edustajana ja kaikkien Team Finland -palvelujen asiantuntijana. Finpro on valmis auttamaan suomalaisia yrityksiä löytämään kumppaneita Brasiliasta ja luomaan yhteyksiä paikallisiin viranomaisiin. Landin painotti yrityksille paikallisen myyntihenkilön merkitystä.

Amir Hassan edusti tilaisuudessa Teknovision Oy:tä, jolla on kokemuksia Brasilia-yhteistyöstä. Hassan korosti, että tärkeintä on löytää oikeat ihmiset. Haasteena on kielitaito, sillä vain viisi prosentti työikäisistä brasilialaisista osaa englantia. Toinen suomalaisille erikoinen asia on se, että Brasilia on voimakkaasti luokkayhteiskunta. Yritysyhteistyössä tämän toimintatavan ymmärtäminen on usein tärkeää.

Lisätietoja

Heikki Aro
heikki.aro(at)tekes.fi
Puh. 050 395 2638
www.tekes.fi/greengrowth

Finep


Julkaistu 17.06.2015