Etusivu » News » Reilulla kahvitauolla juodaan reilusti tuotettua kahvia
Tulosta

Reilulla kahvitauolla juodaan reilusti tuotettua kahvia

Reilu kauppa ry haastaa tänäkin vuonna kaikki suomalaiset järjestämään Reilun kaupan viikolla 19.-25.10. Reiluja kahvitaukoja.

Lukuisat työpaikat, oppilaitokset, harrastusryhmät, kaveriporukat, seurakunnat, kahvilat ja henkilöstöravintolat ottavat taas haasteen vastaan.

Reilu kauppa ry valitsee kaikista Reilun kahvitaukonsa ilmoittaneista voittajia, jotka saavat upeita kahviaiheisia palkintoja!

Tiesitkö, että
•Keskimäärin Reilun kaupan kahvitila on 1,5 hehtaaria, josta pienviljelijä saa vuodessa satoa 4200 kg kahvimarjoja. Kahvituotannon aikana tämä muuttuu 700 kiloksi vihreitä kahvipapuja, josta lopulta jää 600 kiloa paahdettua kahvia. Joten pienviljeljän vuoden sadosta tulee noin 75 000 kahvikupillista.
•Keskimäärin voidaan laskea yhdelle pienviljelijälle, yhden viikon työmääräksi noin 1440 kahvikupillista.
•1,5 hehtaarin tilalle mahtuu noin 1500 kahvipensasta.
•Kahvitila tuottaa satoa 1-2 kertaa vuodessa, mutta istuksesta ensimmäiseen satoon kuluu useita vuosia.
•Suomalainen juo keskimäärin kahvia vuodessa 10 kg verran. Päivässä tämä tarkoittaa noin 3,4 kupillista ja 1 250 kupillista vuodessa.
•Yhdessä päivässä 22 000 suomalaista juo yhden pientilallisen koko vuoden sadon verran kahvia.
•Suomalaiset juovat vuodessa 6 750 000 000 kupilista vuodessa.

Lue lisää Reilu kauppa ry:n sivuilta.



Julkaistu 16.10.2015