Etusivu » News » Finnpartnership järjestämässä työpajassa pohdittiin vastuullisuusasioita!
Tulosta

Finnpartnership järjestämässä työpajassa pohdittiin vastuullisuusasioita!

Finnpartnership järjestämässä työpajassa pohdittiin vastuullisuusasioita!

Finnpartnership tarjosi yli 20 innostuneelle yritys- ja eri alojen organisaatioedustajille mahdollisuuden perehtyä ympäristö- ja yhteiskunta-asioiden huomioimiseen ja hoitamiseen osana vastuullista liiketoimintaa.

Aamupäivänmittaisessa työpajassa konsulttitoimisto Gaian asiantuntijat esittelivät kestävän liiketoiminnan lähestymistavan ja sen sisällyttämisen osaksi jokapäiväistä bisnestä. Tilaisuuden muita puhujia olivat KONEen, Elisan ja Perunamestareiden edustajat, joilta yleisö kuuli konkreettisia käytäntöjä siitä, mitä vastuullinen liiketoiminta parhaimmillaan voi olla kehittyvien maiden toimintaympäristöissä ja osana erilaisia tuotantoprosesseja. Tilaisuuden ehdottomasti suosituimmassa osioissa osallistujat jaettiin temaattisiin pienryhmiin pohtimaan liiketoiminnan arvoketjuun, paikallisiin yhteisöihin, viranomaisyhteistyöhön, korruptioon, työturvallisuuteen, riskien kartoittamiseen ja alihankintaketjun hallintaan liittyviä seikkoja sekä niiden vastuullista huomioimista. Tilaisuuden päätteeksi kerrattiin ympäristö-, yhteiskunta- ja yritysvastuukriteerit sekä lähtökohdat niiden toteutumisen käynnistämiselle.

Työpajan tavoitteena oli auttaa osallistujia näkemään vastuullisen ihmisoikeuksien ja työelämän normien, ympäristöstä huolehtimisen ja korruptiota ehkäsevien käytäntöjen suorat hyödyt liiketoiminnalle. Tilaisuus sai osakseen paljon kiitosta innostuneilta ja aktiivisilta osallistujilta, jotka pääsivät verkostoitumaan ja vaihtamaan kokemuksiaan yritysvastuuasioista aamupäivän aikana. Finnpartnership pyrkii kehittämään vastuullisuustyöpajan sisältöä osallistujilta saamansa palautteen perusteella ja järjestämään seuraavan koulutustilaisuuden tulevan kesän aikana. Tervetuloa mukaan! 


Julkaistu 02.05.2016