» Matchmaking » Registrera dig
print

Registrera dig

Företag som registrerats i utvecklingsländer söker ofta affärspartners utomlands för sina transaktioner. Matchmaking-tjänsten hjälper företag som är registrerade i utvecklingsländer att hitta finländska affärspartner. Tjänsten syftar till att öka antalet investeringar och långsiktiga partnerskap mellan Finland och utvecklingsländerna.

Från idé till identifiering av affärspartner genom fyra steg

  1. Registrera dig i tjänsten genom att fylla i Matchmaking registration -blanketten i elektronisk form och skicka den till Finnpartnership på adressen Matchmaking@finnpartnership.fi. Blanketten skall fyllas i på engelska.
  2. Finnpartnership granskar din Matchmaking registration-blankett och kontaktar dig vid behov.
  3. Om din ansökan är lämplig för Finnpartnership-tjänsten, kommer ditt företags kontaktuppgifter att läggas in i Partner Search-databasen på Finnpartnerships hemsida, där de kan sökas med hjälp av sökmotorn.
  4. Finnpartnership kan skicka information om ditt företag direkt till lämpliga företag, organisationer för import/export eller andra relevanta kontakter. Ibland kan det ta lång tid att identifiera en lämplig affärspartner. Instanser som är intresserade av ditt företag, kontaktar sedan ditt företag.

Observera att den ovannämnda Matchmaking-tjänsten är avgiftsfri för företag. Ett företag som registrerar sig för Matchmaking-tjänsten behöver inte betala för ovannämnda tjänster varken till Finnpartnership eller till andra konsulter.

Obs! Följande fas i Matchmaking-tjänsten gäller endast företag som är mest potentiella:

  • Om en potentiell finländsk samarbetspartner har identifierats, kan Finnpartnership ordna ett möte mellan det finländska företaget och det i utvecklingslandet etablerade företaget. En av Finnpartnership rekryterad konsult hjälper företagen att skapa affärskontakt. Konsultens roll i företagens sammanträden är:
  • att organisera företagssammanträden för ditt företag med finländska företag som är intresserade av ditt affärsinitiativ
  • att efter mötet utarbeta en uppföljningsplan, som listar åtgärder för att starta det potentiella företagspartnerskapet.
  • att efter sex månader ge en skriftlig bedömning över hur partnerskapet framskrider.

Finnpartnership står för rekryteringen av konsulten. Företaget i utvecklingslandet betalar själv alla kostnader i samband med besöket, resor, logi o.s.v. Finnpartnership ersätter inte kostnaderna för besöket.